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Chestnut parfait & almond crunch

Need to whip up a quick dessert for your guests? Search no more !

French version below


Dear readers,


Indulge in the winter season with this foolproof Chestnut Parfait topped with caramelized almonds!


Ingredients:

  • 250ml heavy cream;

  • Dash of salt;

  • 2 tbsp sugar;

  • 5 tbsp sweetened chestnut purée;

  • 1-2 meringues.


For the mouthwatering roasted almonds, check out the full recipe here. They are so easy to make : Link to the almond recipe

Note: I used 30g almonds, 30g sugar, and 30g water for the almond recipe.


 

Instructions:

  • Whip heavy cream with a hand mixer, add salt and sugar until you get whipped cream (takes about 5 full minutes). Pro-tip: Chill your bowl and mixer beforehand for that extra fluffiness!

  • Gently fold in the chestnut purée—5 tbsp worked perfectly for me, but feel free to adjust to your liking.

  • Crumbe half a meringue at the bottom.

  • Pipe the chestnut mixture into the glass.

  • Elevate the presentation by decorating with additional meringue and a sprinkle of those irresistible crushed almonds.


Bon appétit!


Audrey

 

Chers lecteurs,


Laissez-vous emporter par la magie de l'hiver avec ce Parfait aux Marrons et

irrésistibles amandes caramélisées !


Ingrédients :

  • 250 ml de crème entière ;

  • Une pincée de sel ;

  • 2 CS de sucre ;

  • 5 CS de purée de marrons sucrée ;

  • 1 à 2 meringues.


Pour la recette complète des amandes caramélisées, consultez le lien ici : Lien vers la recette des amandes

Remarque : J'ai utilisé 30 g d'amandes, 30 g de sucre et 30 g d'eau pour la recette des amandes.


 

Instructions :

  1. Montez la crème entière au batteur électrique avec du sel et du sucre jusqu'à obtenir une crème fouettée . Astuce : Refroidissez votre bol et votre batteur au préalable pour une texture encore plus aérienne !

  2. Incorporez délicatement la purée de marrons - 5 cuillères à soupe ont parfaitement fonctionné pour moi, mais ajustez selon vos préférences.

  3. Emiettez la moitié d'une meringue au fond d'un joli verre.

  4. Dressez le mélange onctueux de marrons dans le verre à l'aide d'une poche à douille.

  5. Terminez la présentation en décorant avec de la meringue supplémentaire et une pincée d'amandes caramélisées.


Bon appétit !


Audrey

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