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EDAMAME DIP

An easy dip !

French version below


Dear readers,


This delicious dip is really easy to make and different from the chickpea hummus you usually eat !


Yields: 1 big bowl


Ingredients


- 1 cup of edamame (about 150 g), shelled;

- 5 tbsp of olive oil;

- 1 tbsp of tahini (sesame paste);

- 1.5 tbsp of lemon juice (about 3 tbsp of lemon juice);

- 1-2 tsp of cumin (according to your preference);

- 1 tsp of garlic powder (according to your preference);

- 1/2 tsp of Espelette pepper (according to your preference);

- 1 small glass of water (adjust according to desired texture);

- Salt and pepper (to taste).


 

Instructions


1. If the edamame are frozen, cook them quickly in boiling water for 3 to 5 minutes, then drain them.


2. Place the edamame in a blender. Add the tahini, lemon juice, cumin, garlic powder, Espelette pepper, salt, and pepper.


3. Start blending while gradually adding the olive oil and a bit of water to help achieve a creamy texture. Adjust the amount of water based on your preferred consistency.


4. Adjust the seasoning. Serve the dip in a bowl, drizzle with olive oil on top, and sprinkle the mentioned spices as garnish.


5. Serve the dip with Brad’s gluten-free veggie chips.



 

Chers lecteurs,


Ce dip change de l'usuel houmous aux pois chiches et c'est vraiment super facile à faire et délicieux !


Ingrédients :

-  1 tasse d'edamame (environ 150 g), fèves sans la cosse; 

- 5 CS d'huile d’olive;

- 1 CS de tahini (purée de sésame);

- 1,5 de jus de citron (environ 3 CS de jus de citron);

- 1-2 cc de cumin (selon votre préférence);

- 1cc de poudre d'ail (selon votre préférence);

- 1/2 cc de piment d’Espelette (selon votre préférence);

- 1 petit verre d’eau (ajuster selon la texture souhaitée);

- Sel et poivre (au goût).


 


Instructions :


1. Si les edamames sont congelés, faites-les cuire rapidement dans de l'eau bouillante pendant 3 à 5 minutes, puis égouttez-les.

   

2. Mettre les edamames dans un mixeur. Ajouter le tahini, le jus de citron, le cumin, la poudre d'ail, le piment d'Espelette, le sel et le poivre.


3. Commencer à mixer en ajoutant petit à petit l'huile d'olive et un peu d'eau pour aider à obtenir une texture crémeuse. Ajuster la quantité d'eau selon la consistance préférée. 


4. Rectifier l’assaisonnement. Servir le dip dans un bol, ajouter un filet d’huile d’olive dessus et avec les épices susmentionnées en décoration. 


5. Servir le dip avec les veggie chips sans gluten de Brad’s. 


Bon appétit,

Audrey


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