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Soy & Orange Glazed Tofu:

A quick and easy way to make your tofu taste amazing!

French version below


Dear readers,


Here's a recipe that will make your tofu taste amazing and not boring anymore!


Yields: 2 servings


Ingredients:

- 1 block smoked tofu (firm), sliced into cubes;

- 1 tsp olive oil;

- 1 head pak choi, leaves separated;

- Sesame seeds (white and black)

Sauce:

- 1/3 cup soy sauce (reduced sodium);

- 1 orange, zested and juiced (only use 1/3 cup for the glaze);

- A splash of rice vinegar;

-A splash of dark soy sauce;

- 2 tbsp mirin (or sugar);

- 1 green onion, white part and green chopped, separated (keep the green part for the garnish);

- 1 tsp corn starch mixed with a bit of water.


To serve:

- Jasmine or basmati rice


 

Instructions:


Tofu:

1. Pat dry the smoked tofu block with paper towels to remove excess moisture.

2. Cut in cubes.

3. Cook the cubes in an air fryer (or your pan) until golden brown and crispy (180°C for about 10-15 minutes).

4. Set aside.


Sauce:

5. To a saucepan, add all of the ingredients for the sauce.

6. Simmer until the sauce reduces and becomes thicker.

7. Add tofu cubes to the pan and coat with sauce.


Pak choi:

8.  In a separate skillet, heat olive oil over medium heat.

9. Add the pak choi leaves and press with a spatula to char the vegetable.

  1. Season with salt and pepper to taste.


Serve

  1. Serve the glazed tofu with jasmine or basmati rice and pak choi.

  2. Garnish with the remaining chopped green onions and sprinkle sesame seeds (white and black) on top.

Bon appétit,


Audrey

 

Chers lecteurs,


Voici une recette qui rendra le goût de votre tofu délicieux !


Pour 2 portions


Ingrédients :

- 1 bloc de tofu fumé (ferme), coupé en cubes ;

- 1 cc d'huile d'olive ;

- 1 tête de pak choi, feuilles séparées ;

- Graines de sésame (blanches et noires)


Sauce :

- 1/3 tasse de sauce soja (réduite en sodium) ;

- 1 orange, zestée et pressée (utilisez seulement 1/3 tasse pour la sauce) ;

- Un peu de vinaigre de riz ;

-Un peu de sauce soja foncée;

- 2 CS de mirin (ou de sucre) ;

- 1 oignon vert, partie blanche et verte hachées, séparées (gardez la partie verte pour la garniture) ;

- 1 cc de maïzena mélangée avec un peu d'eau.


Pour servir :

- Riz jasmin ou basmati


 

Instructions :


Tofu :

1. Tamponnez le bloc de tofu fumé avec du papier ménage pour enlever l'excès d'humidité.

2. Coupez en cubes.

3. Faites cuire les cubes dans un airfryer (ou dans votre poêle) jusqu'à ce qu'ils soient dorés et croustillants (180°C pendant environ 10-15 minutes).

4. Réservez.


Sauce :

5. Dans une casserole, ajoutez tous les ingrédients pour la sauce.

6. Laissez mijoter jusqu'à ce que la sauce réduise et épaississe.

7. Ajoutez les cubes de tofu dans la poêle et enrobez-les de sauce.


Pak choi :

8. Dans une poêle séparée, chauffez l'huile d'olive à feu moyen.

9. Ajoutez les feuilles de pak choi et appuyez avec une spatule pour griller le légume.

10. Assaisonnez avec du sel et du poivre selon votre goût.


11. Servez le tofu avec du riz jasmin ou basmati et le pak choi.

12. Garnissez avec le reste des oignons verts hachés et saupoudrez de graines de sésame (blanches et noires) sur le dessus.


Bon appétit,

Audrey



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